Despre flori si culori...

Daca s-ar putea, am vrea sa fim cu totii ca Fat Frumos care a fost odata ca niciodata si, dupa ce si-a pus viata in ordine, cu castelul, balaurii si printesa corespunzatoare, a trait fericit vesnic, si probabil mai traieste si azi la fel de tanar, fericit si frumos.
Florile presate cumva gasesc secretul lui Fat Frumos si fac la fel o vreme. Par sa se joace cu timpu, sa nu isi arate varsta. Intrebarea e, cum sa facem sa le avem colorate cat mai mult timp?
Cand am inceput sa presez flori, si au inceput sa imi iasa, eram foarte entuziasmata si indagostita de ce iesea, de culori si de forme. Din fire mi se lipeau buchete de flori in maini, dar entuziasmul de inceput ma facea sa presez orice si oricand, bineinteles, cu cele mai mai asteptari. Momentele in care descopeream ca incepeau sa paleasca culorile veneau cu dezamagire si tristete. Am incercat sa invat din ele, dar pot spune ca am depasit momentul doar cand am acceptat ca pana la urma e normal ca la fel cum noi ne degradam, hainele se degradeaza, moda se duce... pana la urma si culorile vii ale florilor presate se vor duce, si ramane sa ne bucuram de textura, forma, nuante si linii naturale, asa cum sunt ele in bejuri si maro. Iar unele flori, pur si simplu nu isi pastreaza culoarea naturala.
Singura alternativa e culoarea artificiala, dar ... daca e artificiala, nu mai e naturala.

Totusi ... cel mai bun sfat care se aplica la majoritatea lucrurilor colorate e sa le feriti de soarele puterninc. Chiar daca pe noi ne coloreaza (bronzeaza), razele lui au talentul sa decoloreze florile presate. Asa ca, fie ca vorbim despre un tablou, fie ca vorbim despre o bijuterie cu flori uscate, incercati sa le pastrati departe de razele sale. Alt dusman al culorilor, atunci cand vorbim despre tablouri e umezeala. O floare, usor va absorbi umezeala din camera, si isi va pierde culoarea.

Daca incercati sa presati flori, porniti din start cu ideea in minte, ca nu orice floare isi va pastra culoarea. Trebuie pur si simplu sa le alegeti pe cele mai sanatoase, cele mai tinere, si cele care, raman colorate!